Yosr.nl-0066

Speel(taal)huis

Ze zitten in een kringetje: zes peuters en de pedagogisch medewerker. En allemaal hebben ze een spiegel in hun hand. “Nu gaan we lachen!” En alle peuters lachen. “Hoe kijk je heel boos?” De peuters kijken zo boos mogelijk in de spiegel. “Wie kan er verbaasd kijken?” Een spelletje koppelen aan taal. Bij speel(taal)huis De Kasteeltuyn weten we precies hoe we de ontwikkeling van peuters kunnen stimuleren.

Kinderen leren op speelse wijze bij speel(taal)huis De Kasteeltuyn

Iedere maand werken we met de kinderen aan een ander thema. Denk aan de seizoenen, de ruimte, kunst, de hulpdiensten. Zo krijgen ze een gevarieerd aanbod van woorden en situaties. En daarmee groeit hun woordenschat enorm. We bedenken voor ieder thema bijpassende uitstapjes, knutselwerkjes, liedjes en spelletjes. Precies passend bij hun leeftijd. Want peuters leren alleen als ze het naar hun zin hebben.

Een ochtend spelen met andere peuters in een gezellig lokaal

We hebben een veilige en gezellige ruimte voor de kleintjes bij speel(taal)huis De Kasteeltuyn. Kom gerust eens langs met jouw kind(eren). We hebben een bouwhoek, een poppenhoek en een leeshoek. En we gaan natuurlijk ook vaak naar buiten. Lekker spelen met zand en water, racen op de fietsjes en sportieve spelletjes op de Richard Krajicek Playground. En we gaan ook graag met ze naar de Tipi Tuin. Die ligt bij ons om de hoek.

Goed voorbereid naar school als jouw kind 4 jaar wordt

Bij speel(taal)huis De Kasteeltuyn zorgen we dat kinderen geen taalachterstand hebben als ze naar school gaan. Bovendien is de overstap naar school niet zo spannend meer voor jouw kind. We werken namelijk intensief samen met de basisschool van IKC De Kasteeltuyn en andere basisscholen in de buurt. We gaan regelmatig op bezoek bij de basisschool van IKC De Kasteeltuyn en werken met dezelfde ontwikkelmethodes. En we zorgen voor een goede overdracht naar de leerkrachten van groep 1. Je kind krijgt een fijne tijd bij ons!