BB.2023-092

Kinderdagverblijf

Je vindt het belangrijk dat je kind naar een klein kinderdagverblijf gaat. Een plek waar jouw kleintje met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes speelt. En waar je elke dag dezelfde medewerkers ziet. Dan heb je bij kinderdagverblijf De Kasteeltuyn de ideale plek gevonden.

Je kind voelt zich geborgen en veilig bij kinderdagverblijf De Kasteeltuyn

Zo zorgen wij ervoor dat elke dag op dezelfde manier verloopt. Bij ons weet je kind wanneer het tijd is voor een fruithap, een slaapje of speelplezier. Dit is belangrijk voor je zoon of dochter om zich goed te kunnen ontwikkelen. Natuurlijk hebben wij ook oog voor de individuele behoeften van een kind. Wij overleggen wat het beste werkt voor jouw kind en passen dat toe in onze rituelen.

Er is genoeg te beleven

Wij vinden spelen erg belangrijk voor jonge kinderen. Je kind vindt daarom veel speelmogelijkheden bij ons. Als het mooi weer is, spelen we buiten met zand en water. Of we gaan naar de natuurspeelplaats Tipi Tuin. Bij regen knutselen we met klei, papier, lijm en verf. Daarnaast leert je kind spelen met anderen in de bouwhoek, leeshoek of poppenhoek. Voor de allerkleinsten hebben we een grote box, zodat ook zij veilig kunnen spelen.

Je kind ontwikkelt zich bij ons

We werken met de methode Piramide. Je kind volgt een programma waarin verschillende thema’s aan bod komen. Op die manier leren de kinderen veel nieuwe woorden. De basisscholen in de buurt werken ook met deze methode. Is je kind 4 jaar geworden en gaat het naar een basisschool in de buurt? Dan is hij of zij alvast bekend met deze manier van leren.

We bereiden je kind voor op de basisschool

Met de kinderen van 3 jaar en ouder nemen we regelmatig een kijkje op de basisschool van IKC De Kasteeltuyn. Zo kunnen zij alvast wennen aan deze nieuwe omgeving. Is je kind bijna 4? Dan vullen wij een peuter-kleuter-overdrachtsformulier in. Dit bespreken we met jou, voordat de basisschool het formulier ontvangt.

Hierna volgt een overdrachtsgesprek op BSO/IKC De Kasteeltuyn, waarbij met jou besproken wordt wat een passend aanbod is bij de ontwikkeling van je kind. Elk kind is van harte welkom! Mocht toch blijken dat IKC De Kasteeltuyn niet aansluit bij de behoeften van je kind, dan wordt er samen met jou op zoek gegaan naar een goede oplossing.